正規的網賭站

中照網logo

設計

>首頁 > 設計 > 案例 >正文

Flowstate城市公共空間

2019-05-31    

來源:谷德設計網

4738

導語: Flowstate是一個3000多平方米的城市更新項目,它模糊了建築與景觀、劇院與公共空間的邊界。通過邀标競賽,Stukel Stone作為首席顧問将South Bank年代久遠的Arbour View咖啡館區域改造為一個充滿活力、能夠使用3-5年的露天展館及創意空間。新區域由三種體驗區構成,包括草地休閑區、沉浸式數字裝置和充滿活力的表演館,配備有劇院幕布、技術照明設施和音響設備。

Flowstate是一個3000多平方米的城市更新項目,它模糊了建築與景觀、劇院與公共空間的邊界。通過邀标競賽,Stukel Stone作為首席顧問将South Bank年代久遠的Arbour View咖啡館區域改造為一個充滿活力、能夠使用3-5年的露天展館及創意空間。新區域由三種體驗區構成,包括草地休閑區、沉浸式數字裝置和充滿活力的表演館,配備有劇院幕布、技術照明設施和音響設備。

▼項目由三種體驗區構成,包括草地休閑區、沉浸式數字裝置和充滿活力的表演館,the new area comprises of three distinctive experiences including a grassy relaxation zone, an immersive digital installation, and a vibrant performance pavilion

Flowstate is a 3000 sqm urban renewal project which blurs the distinctions between landscape and architecture, theatre and public space. Through an invited competition Stukel Stone were selected as the lead consultant to transform South Bank’s aging Arbour View Café precinct into a vibrant, 3-5 year long open-air pavilion and creative space. The new area comprises of three distinctive experiences including a grassy relaxation zone, an immersive digital installation, and a vibrant performance pavilion complete with theatre curtains and technical lighting and sound equipment.

▼南側入口,south entry

▼西側入口,west entry

 

設計任務是什麼|What was the brief?

South Bank公司推進的這一富有遠見的項目,是一個激活公共空間的新機制,促使人們讨論一個城市應該是什麼樣子。South Bank Corporation主席Catherin Bull AM博士說:“在世界各地,領先的公共區域正在不斷演變,South Bank Corporation的職責是監督、調整和改造South Bank,讓它在公共和商業層面保持相關性、可取性和令人興奮之處。

This visionary project was devised by South Bank Corporation as a mechanism to innovate public space and stimulate conversation about what a city can and should be. “Around the world, leading public precincts are constantly evolving and it is the Corporation’s role to oversee, adapt and transform South Bank so it remains relevant, desirable and exciting both publicly and commercially,” South Bank Corporation Chair Dr Catherin Bull AM.

▼内部功能設施及分布,functional facilities and distribution

▼綠色休息區,the green room

▼場地内保留樹木及燈光裝置,existing trees and lighting installation

▼Beacon燈塔區域,Beacon area

 

關鍵性挑戰是什麼|What were the key challenges?

項目的關鍵挑戰是在非常低的預算下進行如此大範圍區域的改造,并且要在規定工期内完成,為向公衆開放做好準備。場地原有用途與規劃的新用途形成了很大的反差,設計策略需要從根本上重新考慮整個場地的規劃和流線。

The project’s key challenges were working with a very small budget on such a large site area, and completing the works in a set time frame, to be ready for an opening to the public. The previous use of the site also contrasted greatly with the proposed new use and the design solution needed to radically rethink the planning and circulation of the whole site.

▼場地規劃和流線,the planning and circulation of the whole site

▼從綠色休息區看向燈光裝置及展館,view from green room to light installation and the pavilion

▼從展館看向燈光裝置及綠色休息區,view from the pavilion to light installation and green room

 

解決方案是什麼|What were the solutions?

設計策略是為觀衆和表演者之間的聯系創造多樣的機會,包括正式的、非正式的或偶然的。建築師對現有場地層級進行細緻地操作,激活一系列空間供觀衆坐、站、聚集,讓表演者控制人們的注意力以及充分利用視線。區域充滿活力與創意的品質還尚未完全發掘出來,建築師希望表演者、藝術家和觀衆将以更令人驚訝和意想不到的方式利用場地。

The design approach was to provide multiple opportunities for viewer and performer relationships, both of a formal and informal or incidental nature. The existing levels of the site were carefully manipulated to activate a series of opportunities for viewers to sit, stand and assemble and a performer to command attention and take advantage of sight lines. The true nature of the habitation was yet to be seen, and the hope was that performers, artist and audience would use the site in further surprising and unexpected ways.

▼場地設計分析,site design analysis

▼設計對現有場地層級進行細緻地操作,激活一系列空間供觀衆坐、站、聚集,讓表演者控制人們的注意力和利用視線,the existing levels of the site were carefully manipulated to activate a series of opportunities for viewers to sit, stand and assemble and a performer to command attention and take advantage of sight lines

 

使用主要産品|Key products used:

Walkway使用GratEX I系列38mm的标準微型孔距金屬闆,由Treadwell公司提供。材料表面防滑,呈褚黃色,通常用于工業領域和建築物維護通道區域。Beacon金屬網采用‘SUN20’2mm厚鋁闆, 孔洞為120x34mm,由Locker Group提供。這一材料能夠在支撐結構之間達到600mm跨度、沿同一方向彎曲,同時作為展館微型百葉窗為内部遮陽。

The Walkway was constructed from a GratEX 38mm I-Series Standard Micro Mesh, supplied by Treadwell. Industrial Ochre Yellow, anti-slip surface. Typically this product is used in industrial applications and maintenance access areas in buildings.The Beacon mesh was Aluminium ‘SUN20’ 2.0mm thick, 120x34mm openings, supplied by Locker Group. This was selected for its structural capacity to span 600mm between supports, curve in one direction, and also act as micro louvres for shading to the Pavilion.

▼Beacon燈塔區域使用2mm厚的鋁闆構成表面的微型百葉窗,the Beacon mesh was 2.0mm thick aluminium acting as micro louvres

▼Walkway使用GratEX I系列38mm的标準微型孔距金屬闆,the Walkway was constructed from a GratEX 38mm I-Series Standard Micro Mesh

▼Walkway細節,detail of the Walkway

▼表演及座位展亭,the pavilion and pavilion seating

▼燈光效果下的展亭,pavilion with lighting

▼充滿綠意的休息區域,the green room


标簽:沉浸式裝置  燈光裝置  

隻有登錄之後才可以評論,請點擊這裡評論

在線評價

表情

輸入驗證碼:   

驗證碼

發表評論

smile
正規的網賭站官方在線QQ咨詢:AM 9:00-PM 6:00
廣告/企業宣傳推廣咨詢:

活動/展會/項目合作咨詢:
新聞/論文投稿/企業專訪:
媒體合作/推廣/友情鍊接:

正規的網賭站網友交流群:2223934、7921477、9640496、11647415

正規的網賭站照明設計師交流群:2223986、56251389

中國職業照明設計師QQ群:102869147

X
Baidu
http://s9yx7c.juhua245785.cn| http://2cum.juhua245785.cn| http://7gcsgp2j.juhua245785.cn| http://tdq7oo4p.juhua245785.cn| http://voce.juhua245785.cn|